PREZENTAREA PROIECTULUI

Experiment fizica

Finanțator: Fundația Vodafone România

Durata de implementare a programului: 19 luni (1 aprilie 2021 – 30 noiembrie 2022)

Scopul programului:
Învățarea on-line respectiv cea în format hibrid din ultimul an școlar au evidențiat lipsa unor resurse educaționale interactive pentru predarea la clasă. În acest context, a devenit prioritară realizarea de resurse educaționale online pentru profesorii din comunitatea Fizica Altfel, care predau fizica prin investigație. Mai mult, odată realizate, aceste resurse pot fi folosite nu doar în timpul lecțiilor la distanță, ci și în sala de clasă (având în vedere deficitul de truse experimentale sau lipsa accesului în laboratoarele de fizică).

Colaboratori: Fizichim

Investigăm și

înțelegem fizica

Un proiect

Logo Centrul de Evaluare si Analiza Educationala

în parteneriat cu

Logo Fundatia Vodafone

Obiective:

1

Dezvoltarea unui spațiu web

Dezvoltarea unui spațiu web în care vor fi încărcate resursele digitale interactive care vor putea fi integrate în Google Workspace (Classroom, Drive, Google Sheets).
2

Crearea a două categorii de resurse:

(a) fișe de lucru în format digital: Intenționăm să digitalizăm aprox. 90 de fișe pentru gimnaziu, care vor fi disponibile sub formă de conținut digital interactiv și colaborativ. Între altele, acestea cuprind și simulări de experimente. Ele vor avea și rolul de a stimula interesul elevii pentru tema predată – atât în timpul orelor în care profesorii folosesc on-line metoda investigației, cât și ca teme pentru acasă.
(b) experimente filmate: Intenționăm să realizăm aprox. 60 de experimente filmate. Acestea vor fi însoțite de sarcini de lucru sau vor putea fi incluse în fișele de lucru digitalizate. Materialele video vor fi disponibile și pentru descărcarea liberă împreună cu celelalte resurse și vor fi postate și pe un canal de YouTube.

Activitățile desfășurate în cadrul proiectului:

  • Realizarea de fișe de lucru, experimente filmate și planuri de lecție
  • Digitalizarea fișelor de lucru
  • Realizarea de webinarii cu profesorii pentru utilizarea fișelor de lucru interactive
  • Realizarea de instrucțiuni pentru utilizarea fișelor de lucru interactive

BENEFICIARI:

1000

profesori de fizică de gimnaziu

200000

elevi de gimnaziu